Thuiswerkplek 2.0

Ontwerpbureau LAB-V vertrok voor deze ruimte van een wit blad. Het moest een gezellig thuiskantoor worden, maar er waren wel wat randvoorwaarden. Zo moest het geluid in de ruimte van onberispelijke kwaliteit zijn en moesten heel wat technieken netjes weggewerkt worden. Of hoe je functionaliteit en esthetiek toch perfect met elkaar kunt rijmen.

Share this project

Kevin Van Steenbergen: “De klant is een echte filmliefhebber. Naast het bureau heeft hij zelfs zijn eigen thuisbioscoop. Ook in het bureau was de geluidsinstallatie van groot belang en ging er veel aandacht naar de akoestiek. Zo werden er achter de wand met berkenmultiplex lattenwerk bijvoorbeeld akoestische panelen weggewerkt om de galm te verminderen. Die wand werd het vertrekpunt van waaruit we de rest van het meubel opbouwden. Zowel in de kasten als het bureaumeubel werden technieken, kabels en andere functionele elementen onzichtbaar ingewerkt. Zelfs de warmtepomp verdween zo uit het zicht. Het lattenwerk oogt dus niet alleen mooi, maar is ook heel nuttig.”

LAB-V wilde hier eenheid en harmonie creëren en ging daar ver in. “De afwerking van het notenfineer werd afgestemd op de kleur van de Eames Lounge Chair die in de ruimte staat. Aan de hand van een kleurstaal werd exact dezelfde tint gecreëerd.”

Share this project
Cooperating parties
  • Ontwerp
    LAB-V
  • Uitvoering
    InternO
Suppliers
Laatste projecten
Uitgelicht door de redactie