Renovatie herenhuis

SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw verzorgde de totaalinrichting van dit oude herenhuis in hartje Antwerpen. “Het is een prachtig huis dat we van kelder tot tweede verdieping mochten inrichten”, vertelt CEO Stijn Dirken. “Het is ook een oud geklasseerd gebouw waarin de muren en verdiepingsvloeren allesbehalve recht waren. Toch streefden we er een heel hoge afwerkingsgraad na en zijn we erin geslaagd om de authentieke woning te voorzien van alle moderne comfort.”

Share this project

Luxueuze materialen en hoge afwerkingsgraad

“Domotica, verwarming, koeling en andere technieken werkten we vakkundig weg in het maatwerkmeubilair. Bijzondere elementen zoals de vier meter hoge binnendeur die naar de slaapkamer leidt, maakte het project extra uitdagend. Het was niet evident om er maatwerk van die omvang binnen te krijgen en te monteren”, aldus Stijn.

De combinatie van verschillende duurzame materialen vroeg om een high-end afwerking. Hier werden verschillende fineren, lakwerk en natuursteen met elkaar gecombineerd. De enorme binnendeur, de wandbekleding en de keukenkasten werden uitgevoerd in gerookte eucalyptus waarbij de tekening naadloos doorloopt van blok tot blok. Op elk detail werd gelet.

“De architect maakte een prachtontwerp met vergaande detaillering en wij hebben ons gebogen over de uitvoerbaarheid en functionaliteit. Daardoor werden er wel wat zaken aangepast en is het eindresultaat een interieur dat er niet alleen op esthetisch vlak uitspringt, maar dat ook heel praktisch is”, vertelt Stijn.

Een goed contact met de bouwheer, architect en alle andere aannemers is van groot belang om een project van deze omvang te doen slagen. “Alles moet perfect op elkaar afgestemd zijn, niet alleen op vlak van planning maar ook op vlak van uitvoering”, besluit de zaakvoerder.

Share this project
Cooperating parties
  • Architect
    Co.Studio
  • Uitvoering
    SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw
Suppliers
Laatste projecten
Uitgelicht door de redactie