Optopping atheneum Mariakerke

Het atheneum in Mariakerke werd uitgebreid. Via optopping kwam er maar liefst 800 m2 extra klasruimte bij. Het was aan Woema om het ambitieuze project in goede banen te leiden.

Share this project

“Dit project toont heel mooi aan dat houtbouw een grote meerwaarde biedt voor dit soort projecten”, vertelt zaakvoerder Simon Suys. “Het gebouw bestond uit twee bouwlagen. We braken begin juli het dak af en tegen eind augustus stond er een wind- en waterdichte derde bouwlaag in CLT op.” De leerlingen moesten dus niet tijdelijk elders een onderkomen zoeken, maar konden op 1 september weer gewoon in hun eigen klassen les volgen. Een grote troef voor projecten in het onderwijs. “De grote hijswerken waren toen allemaal achter de rug. Enkel de afwerking moest nog gebeuren en dat had weinig impact op de werking van de school. Houtbouw heeft hier ook nog eens het voordeel dat het snel droog is en dat er dus onmiddellijk met de afwerking kan worden gestart. Door de warme uitstraling van het hout is het heel aangenaam om hier les te volgen.”

“Het was ook fijn om te ervaren dat het ook bij grotere aanbestedingen perfect mogelijk is om op een constructieve manier samen te werken. Er werd proactief gehandeld en mogelijke problemen werden vroeg in het traject gesignaleerd en opgevangen”, besluit Simon.

Share this project
Cooperating parties
  • Architect
    Martens Van Caimere Architecten
  • Aannemer
    Woema
Suppliers
Laatste projecten
Uitgelicht door de redactie