Showroom Lamett

Strak, maar warm. Die uitstraling had Lamett voor ogen toen ze Creaplan onder de arm namen om hun nieuwe showroom vorm te geven. De vloerspecialist legde zelf de parket- en vinylvloeren, maar verder nam Creaplan het volledige proces in handen. Van ontwerp tot uitvoering.

Share this project

Creaplan speelde dat in slechts drie maanden klaar. “En dat was allesbehalve evident,” vertelt purchase & calculation manager Gregory Desomer, “want daar viel ook de kerstperiode in. En ook al werken wij dan gewoon door, onze leveranciers doen dat niet noodzakelijk. We werkten met verhoogde vloeren en state-of-the-artledverlichting die de vloeren van Lamett op de best mogelijke manier uitlicht. Het grote eiland oogt met zijn cementafwerking heel monolithisch, maar bestaat uit verschillende kleinere elementen die ter plaatse gemonteerd en met cementstuc afgewerkt werden.”

“We daagden onszelf uit door verschillende eilanden met afgeronde vormen te maken”, gaat Gregory verder. “De leds, het parket en de aluminium plinten moesten de krommingen perfect volgen. In de showroom kwamen ook verschillende afgeronde wanden die met structuurverf werden afgewerkt. Zo voegden we warmte toe aan de ruimte. Met 3D-logo’s en andere decoratieve elementen creëerden we extra sfeer. Wanden en vloeren werden communicatiedragers en we rustten de showroom uit met audiovisuele apparatuur. Die is niet meer weg te denken uit een hedendaagse showroom.”

Creaplan werd groot met het ontwerpen van beursstanden. Een strakke planning naleven, zijn ze dus wel gewoon en dat kwam hen ook hier goed van pas. “De parketteur wist bijvoorbeeld perfect wanneer de constructie van elk eiland klaar zou zijn en hij er aan de slag kon. De legsnelheid van de vloer werd berekend om te kunnen inschatten wanneer de volgende vakman dan weer zijn deel van het werk kon uitvoeren. Een goede planning is cruciaal om een project met een dergelijke korte doorlooptijd tot een goed einde te brengen”, besluit Gregory Desomer.

Share this project
Cooperating parties
  • Concept en uitvoering
    Creaplan
Suppliers
Laatste projecten
Uitgelicht door de redactie