Totaalinrichting particuliere woning

Forestplus nam de volledige inrichtingen van deze moderne nieuwbouwwoning voor zijn rekening, naar het ontwerp van interieurarchitect Piet van Oost en in samenwerking met bouwbedrijf Blondeel. De interieurarchitect werd gevraagd om een rustgevend en lichtrijk interieur te ontwerpen in een warme en minimalistische stijl. Dit werd gerealiseerd door in te zetten op een sobere, strakke en verfijnde vormgeving en een doordacht materiaalgebruik.

Share this project

Voor het maatmeubilair werd vooral donker ingekleurde eik gebruikt, in combinatie met een zacht witte structuurlak. Toetsen van geborstelde woodstone brengen het kleurenpalet in evenwicht. “De uitdaging zat hem in de detaillering en het afwerkingsniveau dat we hier wilden realiseren, en de manier waarop we het ontwerp en de visie van de architect tot leven wilden brengen”, vertelt Augustijn Foré van Forestplus. “Er werd veel fineer, natuursteen en lakwerk gebruikt en dergelijke materialen vragen een fijne afwerkingsgraad.”

Forestplus maakte ook alle binnendeuren. “Dat ging van kamerhoge ingepleisterde deuren, schuifdeuren in eik fineer tot pivotdeuren in donker glas. Ook de eiken trap werd in ons eigen atelier geproduceerd. De balustrade in glas werd vervaardigd met ingeklemde aluminium profielen die in de wand en vloer werden weggewerkt.” In de badkamer stond het bedrijf naast het meubilair ook in voor het lavabomeubel en bad op maat in witte Corian.

Share this project
Cooperating parties
  • Architect
    Piet Van Oost
  • Uitvoering
    Forestplus
Suppliers
Laatste projecten
Uitgelicht door de redactie