Keuken in sixties-sfeer

De nieuwe eigenaars van deze bungalow uit de jaren ’60 vroegen LAB-V om voor hen een nieuwe keuken te ontwerpen. Ze wilden graag meer verbinding tussen de keuken en eetruimte en waren bereid om daar een oude houten kastenwand voor op te offeren, maar daar staken ontwerpers Julie Decuyper en Kevin Van Steenbergen een stokje voor.

Share this project

Waardevolle elementen behouden

LAB-V mocht eerder al de tuin van de vorige woning van het koppel ontwerpen. Ze waren dus geen onbekenden. Julie Decuyper: “De bungalow die ze nu wilden renoveren had heel wat mooie elementen. De kast die ze graag plaats zagen maken voor een keukeneiland vonden wij beiden veel te waardevol om hem zomaar af te breken. We lieten hen dus weten dat we zeker een ontwerp wilden maken, maar alleen als de wand op zijn minst deels mocht blijven. Gelukkig gaven ze ons die kans, misschien omdat ze ons al kenden en vertrouwden.”

“In de wand zat al een luikje. Dat werd ons vertrekpunt. Van daaruit integreerden we een eiland in de kastenwand dat keuken en leefruimte met elkaar verbindt. We verwijderden een deel van de wand om een doorgang te maken tussen beide ruimtes.”

Je zou denken dat de Cubex-handgreepjes er altijd al waren, maar deze zijn gloednieuw. Met de poot waar het eiland op steunt verwijst LAB-V naar een stervormige stalen balustrade elders in de woning. “Het is niet alleen een visuele knipoog, maar het zorgt er ook voor dat het eiland niet te zwaar oogt en dat het geheel luchtig blijft. Het was niet evident om de klant ervan te overtuigen om voor deze meer minimalistische ingreep te kiezen, maar op het einde van de rit waren ze meer dan tevreden.”

Share this project
Cooperating parties
  • Ontwerp
    LAB-V
  • Uitvoering
    DT Projects
Suppliers
Laatste projecten
Uitgelicht door de redactie