Intieme keuken met bogen

Je wilt een keuken waarin je wel in alle rust kunt koken, maar dan zonder de verbinding met de rest van de ruimte volledig te verliezen? Dan is een halfopen keuken een ideale oplossing. Interieurarchitect Johan Van Staeyen gaf er met de bogen wel een eigen draai aan. De ronde vormen zorgen voor dynamiek, maar toch oogt het geheel rustig.

Het maakt de kooknis zoveel gezelliger en intiemer. Er kwamen ettelijke meters ahorn fineer aan te pas. Bovenaan mocht het hout overal zichtbaar blijven, maar onder de werkbladen werd er voor luchtig wit laminaat gekozen. Oorspronkelijk zou de vloer ook in het sober wit uitgevoerd worden, maar een terrazzo tegel leek toch net iets praktischer. De opvallend dunne werkbladen werden met volkern full colour gemaakt.

Aan opbergruimte geen gebrek: de koelkast zit netjes verstopt naast het kookvuur en de keuken is heel wat kastjes en schuiven rijk. Achter de laatste boogdeur gaat bovendien nog een ruime opbergkast schuil. Naast typische ledverlichting zorgen losse lampjes voor sfeerverlichting. “Kriskras op de wanden werden fittings ingebouwd zodat de bewoners er heel eenvoudig lampjes naar keuze kunnen indraaien. Wanneer je ze dimt, geeft dat een heel mooi effect”, vertelt Van Staeyen.

Schrijnwerkerij tKartel beet zijn tanden – of liever zijn frezen – stuk op de ronde vormen, maar het eindresultaat maakt alles goed. Het werd een keuken waarin je kunt thuiskomen, en die – niet onbelangrijk – minstens even praktisch als gewaagd is.

Cooperating parties
  • Interieurarchitect
    Van Staeyen Interieur
  • Interieurbouwer
    tKartel
Suppliers
Laatste projecten
Uitgelicht door de redactie