Energetische renovatie halfopen rijwoning

Deze typische halfopen woning uit de jaren ‘80 werd door architectenbureau eA+ op maat van de nieuwe eigenaar helemaal aangepast en gepersonaliseerd. Om meer licht in de woning te brengen en een beter zicht te krijgen op de monumentale beuken in de tuin kreeg de woning een nieuwe aanbouw. Deze bestaat uit een dwarse nok op de bestaande nok waardoor in de achterbouw een grote hoogte ontstaat.

Op de verdieping werden de te kleine kinderkamers doorgetrokken tot in de nieuwe achterbouw. Daardoor hebben de kinderen nu niet alleen meer ruimte, maar ook een mooi doorzicht naar de tuin. Het net dat in de vide werd gespannen is origineel. Het doet dienst als lig- en “chill” ruimte voor de kinderen.

De vliesgevel kreeg een opvallende houten voorbouwgevel. Deze doet enerzijds dienst als zonwering en garandeert daarnaast dat de bewoners voldoende privacy hebben. De voorbouwgevel in de vorm van houten kolommen zorgt meteen ook voor een overdekt terras op niveau +1 en op het gelijkvloers. Alle onderdelen van de vliesgevel en de voorhanggevel werden in hout gedetailleerd wat voor een mooie architecturale expressie zorgt.

Cooperating parties
  • Architect
    eA+
  • Uitvoerder
    inhout
Laatste projecten
Uitgelicht door de redactie