Kantoor Vastgoedgroep Degroote

Sober, stijlvol en tijdloos. Deze woorden weerspiegelen de keuze voor de bouwmaterialen in het nieuwe kantoor van vastgoedgroep Degroote, dat zijn intrek neemt in SKY Tower One in Oostende. En het mag gezegd: het bouwteam leverde hier dankzij een goed georkestreerde uitvoering een uniek interieur af.

Vastgoedgroep Degroote neemt zijn intrek in SKY Tower One, vlakbij het station en het Mercatordok. De imposante toren maakt deel uit van het SKY Towers district waarmee de groep de Oostendse skyline hertekent. Zes gebouwen, waaronder twee towers, bieden ruimte voor 484 units. Het moet een bruisende stad in de stad worden, met appartementen, winkels en horeca.

Het architectenbureau Van Damme – Vandeputte mocht het interieurontwerp voor zijn rekening nemen. Voor de uitvoering van het interieur deden Hannes Van Damme en Benoît Vandeputte een beroep op het vakmanschap van interieurbouwer Van Overstraeten, parketspecialist Seye, meubelstoffeerder FIM Deco en Van Landeghem die de natuursteen kwam plaatsen.

Fineer, natuursteen en textiel werden prachtig gecombineerd, en de uitvoering strak gecoördineerd. “Gedurende een half jaar reden we bijna dagelijks met een volle vrachtwagen naar de werf. Dat organiseren in een periode waarin materiaaltekorten dagelijkse kost waren, was een uitdaging”, aldus Wilfried Van Overstraeten

Het resultaat mag gezien worden. De esthetiek staat hier duidelijk ten dienste van een werkomgeving die evenveel sfeer en gezelligheid als rust en sereniteit uitstraalt.

Wil je meer weten over de gekozen materialen, de omvang van het project, de visie van de architecten achterhalen en reacties van de uitvoerders lezen? Lees dan het interview met de architecten en uitvoerders.

Cooperating parties
  • Architect
    Van Damme – Vandeputte
  • Interieurbouwer
    Van Overstraeten
  • Parket
    Seye
  • Meubelstoffeerder
    FIM Deco
Laatste projecten
Uitgelicht door de redactie