Renovatie particuliere woning

Of ze voor meer transparantie kon zorgen, vroegen de bewoners van deze woning in Aalst aan interieurarchitect Ellen Van Acker. Ze werkte de woning helemaal open en creëerde een zomerhuis waar binnen en buiten in elkaar overlopen. Met een evenwichtige combinatie van lichte en warme tinten, en hier en daar een speelse toets, realiseerde ze een plaatje dat klopt.

Niet alleen werden enkele binnenmuren weggehaald, ook het dak en de ramen werden vernieuwd, er kwamen nieuwe vloeren met energiezuinige vloerverwarming en een volledig nieuw interieur. Hiervoor deed Ellen beroep op Wannes Baeten van Indemaak. Hij zorgde onder meer voor een nieuwe keuken, een tv-meubel en bureau op maat, een nieuw badkamermeubel en richtte de zolderverdieping in met boekenkasten en ingebouwde kastjes.

Op de benedenverdieping werd heel wat maatwerk verricht. Het kookeiland is bijvoorbeeld een indrukwekkend staaltje vakmanschap. Wannes Baeten: “Het is op zich niet zo moeilijk om een meubel met afgeronde hoeken te maken, maar als het met tegels bezet wordt, komt er toch wat extra rekenwerk bij kijken.” De keukenkasten uit MDF tegen de achterwand werden afgewerkt met eikenfineer. Door voor al het maatwerk consequent eikenfineer te gebruiken, ontstaat er een gevoel van eenheid in de woning. Het warme hout is een perfect tegengewicht voor het koele beton en de aluminium ramen. De enige ruimte die van de anderen afgescheiden kan worden, is het atelier dat zich naast de leesruimte bevindt.

Op de eerste verdieping werden twee badkamers grondig aangepakt. Eentje waarin de kinderen zich volop kunnen uitleven en een grotere badkamer met een wel heel origineel bad. Er werd een op maat gemaakte schuifdeur geïnstalleerd en de vernieuwde douche en de vloer werden met dezelfde tegeltjes bezet zodat er een strak resultaat ontstaat. Het is niet de enige eye-catcher in de ruimte. Een voordien ongebruikte hoek werd door Bram Van De Weghe omgetoverd tot een roze badnis.

Nog een verdieping hoger werd de zolderverdieping omgebouwd tot een ruim bureau met prachtig uitzicht op de tuin. Er werd een raam gestoken en rond het raam liet Ellen een kader en boekenkast maken. De vakjes variëren in hoogte, breedte en diepte, helemaal op maat van de ruimte en de spullen die de eigenaar wilde etaleren.

Cooperating parties
  • Interieurarchitect
    Ellen Van Acker
  • Interieurbouwer
    Indemaak
  • Houtbewerker
    Bram Van De Weghe
Suppliers
Laatste projecten
Uitgelicht door de redactie