Bedrijfsgebouw Jet Import

Dat je met verweerd hout niet alleen een rustieke look kunt realiseren, bewijst het nieuwe gebouw van Jet Import in Lauwe. Achter de strakke, met barnwood bekleedde gevel gaat er een imposant en multifunctioneel gebouw schuil.

Jet Import zocht een nieuwe ruimte om haar uitgebreide ploeg van vertegenwoordigers samen te kunnen brengen. Het moest een multifunctionele ruimte worden, die ook ingezet kan worden om evenementen te organiseren. Architectenbureau Goederfroo + Goederfroo verzorgde het ontwerp, de uitvoering lag in handen van Verstraete.team.

Typerend aan het gebouw zijn de grote glaspartijen, die de lichtinval maximaliseren. Door koel beton met warm vurenhout te combineren, ontstaat er een perfecte balans. Aan de buitenzijde valt de in het zwart afgewerkte gevelbekleding in barnwood op. Verweerd hout wordt vaak geassocieerd met een meer rustieke look, maar daar is hier geen sprake van. Hier zorgt het voor een strakke en moderne, maar tegelijk ook duurzame en natuurlijke uitstraling.

Eenvoudig was het allerminst, volgens de aannemer: "Gezien de weersomstandigheden moesten we heel nauw samenwerken met de dakwerker om mogelijke schade te vermijden. We kozen voor een gefaseerde aanpak waarbij we telkens ’s morgens de akoestische panelen plaatsten en de dakwerker in de namiddag het EPDM. Op die manier waren de platen ’s avonds altijd netjes afgewerkt en hebben we de klus perfect kunnen klaren."

Ook de gevelbekleding werd gefaseerd uitgevoerd. De architect koos er immers voor om ook het dak te bekleden met het verweerde barnwood. Uiteindelijk wist elke partij de afgesproken levertermijnen zo goed als perfect na te komen. Geen overbodige luxe bij een project van deze omvang waarbij timing een cruciale rol speelde.

Cooperating parties
  • Architect
    Goederfroo + Goederfroo
  • Aannemer en schrijnwerker
    Verstraete.team
Suppliers
Laatste projecten
Uitgelicht door de redactie