Authentiek bijgebouw met alle comfort

Toen de eigenaars van deze woning een zwembad lieten plaatsen, werd er meteen ook geïnvesteerd in een bijgebouw. En wat voor een bijgebouw. Het heeft alle moderne comfort om in te kunnen wonen, het is immers goed geïsoleerd en geventileerd zodat je er elke dag van het jaar van kunt genieten.

Een bijgebouw als dit maak je niet alleen. Er waren dan ook heel wat andere aannemers bij betrokken zoals een grondwerker, elektricien, metser, schilder, vloerder, dakdekker en schrijnwerker voor het buitenschrijnwerk.

Het bijgebouw kreeg goed geïsoleerde en geventileerde houtskeletbouwwanden en een eikenhouten gevelbekleding. Vooraan geven vier grote eikenhouten balken de constructie de nodige steun. Als je goed kijkt, zie je dat de achterste balk niet op dezelfde lijn staat, maar iets meer naar achter werd geplaatst. Zo’n overkraging wordt niet zo vaak toegepast in een bijgebouw, maar hier was het heel zinvol.

De stalen ramen en deuren zijn uiteraard maatwerk. Het zadeldak zorgt voor een ruimtelijk gevoel, en er kwam een traditioneel dakgebinte in. Voor de structurele stabiliteit was dat niet nodig, maar het geeft het bijgebouw wel de juiste uitstraling. Rond de pizza-oven werd een robuuste, maar fijn afgewerkte keuken geplaatst.

Hoe dit alles precies in zijn werk ging en welke methode Houtconstructie Desmyter gebruikte om het dak te isoleren, lees je in het interview met Maarten Desmyter

Cooperating parties
  • Schrijnwerker
    Houtconstructie Desmyter
  • Grondwerken
    Tuinen Deschamps
Suppliers
Laatste projecten
Uitgelicht door de redactie