Badkamer in het rond

Wat doe je wanneer je een rechthoekige ruimte die daar eigenlijk veel te groot voor is, wil omtoveren tot een gezellige badkamer? Dan bouw je toch gewoon een kleinere ronde ruimte midden in de bestaande ruimte! Als we willen weten waar hij de inspiratie voor dit gedurfde plan haalde, zullen we in zijn hoofd moeten kruipen, nodigt interieurarchitect Johan Van Staeyen ons uit.

Door te spelen met vormen, creëerde hij een badkamer die heel open aanvoelt, maar toch veel privacy biedt. “Rond de cirkel ontstonden verschillende hoekjes die we slim benutten. Het toilet zit bijvoorbeeld achteraan in zo’n hoekje. Zelfs zonder deur heb je hier voldoende privacy.” Verder vinden de wasmachine en droogkast hun onderkomen in een maatwerkkast buiten de cirkel. Opgeruimd staat netjes. Vanuit de badkamer wandelen de bewoners meteen hun nieuwe dressing in, met aan weerszijden kasten op maat.

Een schrijnwerker vinden die even tuk is op ronde vormen, dat is minder evident, maar schrijnwerker Timber nam deze klus met plezier aan. Johan Van Staeyen: “Er zijn schrijnwerkers die niets liever doen dan zich vastbijten in complexe maatwerkprojecten, anderen wisselen dit soort werk graag af met projecten die meer rechttoe rechtaan zijn en heel wat schrijnwerkers beginnen er liever niet aan. Intussen weten we aan wie we zo’n opdracht kunnen toevertrouwen.”

Eerst werd het ronde skelet in de ruimte gebouwd. Niet helemaal tot tegen het plafond zodat je nog duidelijk voelt dat het om een ruimte in een ruimte gaat. Van Staeyen: “Dat is belangrijk, je moet blijven ervaren dat de ronde ruimte deel uitmaakt van een groter geheel.” De buitenzijde werd afgewerkt met eiken fineer terwijl de wanden langs binnen werden afgewerkt met gipsplaten.

De badkamerkasten en de omkasting van het bad volgen de ronde vorm van de ruimte. Het meubel kreeg een dun en strak wastafelblad uit solid surface. Achter enkele spiegels verbergen zich kastjes die extra opbergruimte bieden.

De vloer, douche en het bad werden afgewerkt met keramische tegels met marmerlook. De rest van de ruimte kreeg een eiken parket, dat perfect aansluit bij de wanden in eiken fineer. Verschillende goudkleurige details dragen bij aan het luxegevoel: van de kranen over de lamp tot een kastje bij het toilet uit goudkleurig laminaat.

Cooperating parties
  • Interieurarchitect
    Van Staeyen Interieur
  • Schrijnwerker
    Timber
Suppliers
Laatste projecten
Uitgelicht door de redactie