Nieuwbouwproject Willebroek

Op de plek waar een grote villa ruimte bood aan één gezin, verrijst in de Breendonkstraat in Willebroek een nieuwbouwproject met 7 appartementen. De geïntegreerde aanpak levert comfortabele woningen op, geschikt voor jong en oud.

De oplevering is pas voorzien voor het voorjaar van 2023, maar sinds de buitengevels zijn afgewerkt met witte crepi krijgt het gebouw stilaan zijn finale look. In een straat die verder gekenmerkt wordt door gezinswoningen en rijtjeshuizen, springt deze nieuwbouw in het oog.

Dit modern blok bestaat uit zeven appartementen, verspreid over drie bouwlagen. Vijf slaapkamers tellen twee slaapkamers, de overige tellen er één. De aanwezigheid van een lift wijst op het uitgebreide doelpubliek waar de bouwpromotoren op mikken: zowel starters als gepensioneerden moeten zich hier thuis kunnen voelen. Dit levert potentieel een gezonde mix van bewoners op.

Voor de ramen koos de ontwikkelaar voor profielen die voor 100 procent bestaan uit gerecycleerde pvc, wat dus betekent dat geen nieuwe grondstoffen moeten worden aangeboord voor hun productie. En toch boeten ze niet in aan kwaliteit. “Wij verzamelen alle reststukken en oude profielen uit afbraakwerken en die keren terug naar de fabriek”, zegt raamproducent Jeroen Van Doorslaer. “Door deze aanpak wordt 90 procent minder CO2 uitgestoten tijdens het productieproces, terwijl de isolatiewaarde wel even goed is als bij nieuwe ramen.”

Cooperating parties
  • Projectontwikkelaar
    RDS Construct
  • Raamproducent
    Van Doorslaer BV
Suppliers
Laatste projecten
Uitgelicht door de redactie