Zonnige badkamer

Nadat interieurarchitect Johan Van Staeyen eerder al hun keuken en woonruimte onder handen nam, vroegen de bewoners van deze woning hem of hij ook hun donkere en benepen badkamer kon doen herleven. Hoewel er geen direct zonlicht in de ruimte valt, lijkt het dankzij de felgele accenten alsof de zon hier altijd schijnt. De perfecte remedie tegen een ochtendhumeur?

De ruimte, die zich onder een zadeldak bevindt, werd volledig gestript, geïsoleerd en van nieuwe wanden voorzien voordat ze opnieuw werd ingevuld. De bewoners wilden absoluut twee wastafels, maar Van Staeyen wilde die zeker niet braafjes naast elkaar. De liefhebber van geometrische vormen koos voor een krachtige driehoek die terugkomt in de wand.

Omdat er geen ramen zijn, werden er uitsluitend lichte kleuren gebruikt. Wit voor het meubilair en knallend geel voor de vloer. Van Stayen koos voor een linoleumvloer. “Het is niet alleen een budgetvriendelijke oplossing, maar ook een heel interessant product. Het is ijzersterk en doordat er wat structuur in zit, vallen vlekken niet snel op.” Hij grijpt er regelmatig naar terug in zijn projecten.

Het meubel werd in de mate van het mogelijke zwevend uitgevoerd om luchtigheid in de ruimte te brengen. De kastjes en sokkel, die stevig in de muur verankerd zit, bieden de nodige steun. De spiegel die van aan het plafond tot aan de vloer doorloopt, doet de ruimte groter lijken en zorgt voor leuke visuele effecten.

Met een rij kastjes tegen de wand en schuiven onder de lavabo’s verdwijnt alles wat je in de badkamer nodig hebt netjes uit het zicht. Behalve een paar zaken die gezien mogen worden, die krijgen een ereplaats in de gele driehoekjes. Schoon vanbuiten en schoon vanbinnen: wanneer je de kastjes opent, komt het frisse geel opnieuw tevoorschijn. Ook de kopse kant van de deur werd knalgeel geschilderd. De details kregen alle aandacht.

De douche werd uitgevoerd in solid surface, terwijl de lavabo’s en het bad een blad uit laminaat kregen. De omkasting van het bad is allesbehalve rechthoekig, maar volgt de lijn van het lavabomeubel. De wand kan gemakkelijk los gemaakt worden, mochten er ooit sanitaire problemen opduiken.

Cooperating parties
  • Interieurarchitect
    Van Staeyen Interieur
  • Schrijnwerker
    Schrijnwerkerij Van Wolputte
Suppliers
Laatste projecten
Uitgelicht door de redactie